English

Coureur Locale

Alles wat u altijd al wilde weten over wielrennen, maar nooit kon vragen!

Pyreneen
podium2009

Mededeling voor iPad/iPhone/Mobile gebruikers!!

Welkom op de website van CoureurLocale!

Om meteen maar een ding duidelijk te maken: dit is geen website om actuele informatie te verkrijgen. Deze website kijkt terug in de tijd en laat alle informatie (binnen bepaalde grenzen) zien met betrekking tot de belangrijkste wielerkoersen in het verleden en het heden. Dit betekent bijvoorbeeld dat de informatie rond de Tour 2013 eind juli 2013 in de database is verwerkt en dus beschikbaar voor de bezoekers. Ditzelfde geldt voor alle andere koersen. Ga voor de meest actuele stand naar JaarKoersOverzicht.aspx en type het huidige jaar in.

Deze website probeert op een interactieve wijze informatie te verstrekken over de belangrijkste wielerkoersen ter wereld. Het belangrijkste en meest uitgebreide onderdeel betreft de drie grootste wielerevenementen die de jaarlijkse agenda sinds jaar en dag kent: de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta d'Espana.

Hoe gaat dit in z'n werk? Achter deze website zit een database met de meest relevante gegevens van de genoemde koersen. Deze gegevens zijn ingedeeld in logische categoriën, zoals Etappes, Winnaars, Bergen, Landen, Ploegen, Coureurs, Jaren, Tijdritten, Ranglijsten, Leiderstrui (bv. de gele trui in de Tour), Puntentrui (bv. de groene trui in de Tour), Bergtrui en de restcategorie Bijzonderheden.

Per categorie zijn er verschillende overzichten beschikbaar, die de belangrijkste resultaten op overzichtelijke wijze samenvatten. Het interactieve aan deze aanpak zit 'm in het feit, dat de bezoeker van deze site in de meeste gevallen zelf een selectie kan maken van wat hij of zij wil zien. In de categorie Coureurs is het bijvoorbeeld mogelijk om de klassementsgegevens per jaar voor een door de gebruiker specifiek ingegeven coureur op te vragen. In dezelfde categorie kan ook worden bekeken welke etappes de betreffende coureur heeft gewonnen in bijvoorbeeld de Giro d'Italia.

De database wordt dus permanent bijgewerkt: een kleine vertraging ten opzichte van de actualiteit is echter niet te voorkomen. Op dit moment zijn de volgende categoriën beschikbaar:

Naast de bovengenoemde categoriën heeft de website nog het volgende te bieden (zie hiervoor het menuitem Home+):

De website is voorzien van een nieuwe lay-out met een horizontaal top-menu als leidraad door de hele website heen. Wij hopen dat dit de leesbaarheid èn de bruikbaarheid van de site ten goede komt.

Tot slot een verzoek aan de bezoeker van deze website. Er is geprobeerd om zeer zorgvuldig te werk te gaan. Toch kan het zijn, dat de gepresenteerde gegevens fouten bevatten. Aan u het vriendelijke verzoek via het contactformulier aan te geven welke fouten zijn ontdekt en wat wèl de juiste gegevens zijn. Wij zullen dan, na controle, deze gegevens in de database verwerken. Hetzelfde geldt voor de omstandigheid dat sommige gegevens niet compleet zijn, met name bij bergbeklimmingen komt dat nog al eens voor. De mij beschikbare bronnen zijn op dit punt niet volledig. Ook daar wordt een aanvullende reactie op prijs gesteld. Zie hiervoor de contactlink.